| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Почетна

 

Адреса:

Jounieh-Kaslik Roundabout,
Etoile Center (Zara Building),
2nd floor,
Lebanon

 

Веб: www.beirut.mfa.gov.rs

Икс: @SrbInLebanon

Е-пошта: beirut.dkp@gmail.com
Е-пошта конзуларног одељења: dkp.beirutconsul@gmail.com
Телефон:  +9619221256
Телефон после радног времена и током викенда (само за хитне случајеве):  +96171577068
Радно време: понедељак - петак 9.00 - 17.00
Радно време конзуларног одељења: понедељак, среда, петак 10.00 - 13.00


 
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

15.04.2024.

Имајући у виду актуелну ситуацију у Либанској Републици држављани Републике Србије би требало да избегавају путовања у гранично подручје између Републике Либан и Државе Израел. Такође, требало би избегавати демонстрације, протесте и слична масовна окупљања на целој територији Либанске Републике.

Препоручујемо да држављани Републике Србије који се тренутно налазе на територији Либанске Републике пажљиво прате вести о најновијим дешавањима, а посебно оне које се односе на безбедносну ситуацију.

Држављани Републике Србије који се налазе на територији Либанске Републике би требало да контактирају Амбасаду Републике Србије у Бејруту и доставе податке где се налазе, како би у случају погоршања безбедносне ситуације и хитним ситуацијама могли да их контактирамо.


ВИЗЕ: потребна документа

Визе:
Држављанима Либанске Републике, Сиријске Арапске Републике и Хашемитске Краљевине Јордан потребна је виза Републике Србије.
Напомена за све врсте виза:
У формулару се читко, штампаним словима морају навести сви подаци, укључујући и тачну адресу боравка и број телефона у Републици Србији на којој ћете боравити. Непотпуни захтеви се не могу узети у разматрање и биће враћени о трошку странке. Амбасада задржава право да затражи додатну документацију. Време издавање визе: одговор на поднети захтев доставља се у року до три недеље од дана када се поднесе комплетан захтев, заједно са траженом документацијом и уплатом конзуларне таксе. Молимо да ово имате у виду приликом куповине авио карата. Приликом уласка у Републику Србију потребно је да свој боравак пријавите најближој управи полиције у року од 24 часа. То може за вас учинити хотел у коме сте смештени, фирма која вас је позвала или лице код кога боравите.

 

Oпширније...
 
 
Отправник послова Станојевић на брифингу УНИФИЛ
08. мар 2024.

На позив команданта мисије УНИФИЛ у Либану, генерала Лазароа, отправник послова у Амбасади Републике Србије у Бејруту Миљан Станојевић учествовао је на брифингу за шефове дипломатских мисија у Бејруту о актуелној ситуацији у Јужном Либану.
Oпширније...
Посета отправника послова Амбасаде Републике Србије у Либану војницима на мировној мисији УНИФИЛ

16.02.2024.

У част Сретења - Дана државности, господин Миљан Станојевић, отправник послова Амбасаде Републике Србије у Либану, посетио је контигент Војске Србије који делује на Југу Либана као део плавих шлемова, привремених снага Уједињених Нација у Либану (УНИФИЛ).

Oпширније...
Отправник послова Станојевић са начелником Генералштаба Либана
02. феб 2024.
 
Отправник послова у Амбасади Републике Србије у Бејруту Миљан Станојевић састао се са начелником Генералштаба Оружаних снага Либана и актуелним кандидатом за председника Либана, генералом Џозефом Аоуном.

 

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова