| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт
 

Адреса
Jounieh-Kaslik, Kaslik Roundbout, Zara Building, 2nd Floor
Lebanon

 

Телефон: +961 922 1256

Факс: +961 9221257

Е-mail за конзуларна питања: dkp.beirutconsul@gmail.com

Е-mail за Амбасаду: beirut.dkp@gmail.com

 

Радно време
Понедељак, петак: 09:00 - 16:00
 

Рад са странкама*
Понедељак, среда, петак: 10:00 - 16:00
 

*осим у време празника

 

Визе:

Држављанима Либанске Републике, Сиријске Арапске Републике и Хашемитске Краљевине Јордан потребна је виза Републике Србије.

Напомена за све врсте виза:

У формулару се читко, штампаним словима морају навести сви подаци, укључујући и тачну адресу боравка и број телефона у Републици Србији на којој ћете боравити. Непотпуни захтеви се не могу узети у разматрање и биће враћени о трошку странке. Амбасада задржава право да затражи додатну документацију. Време издавање визе: одговор на поднети захтев доставља се у року до три недеље од дана када се поднесе комплетан захтев, заједно са траженом документацијом и уплатом конзуларне таксе. Молимо да ово имате у виду приликом куповине авио карата. Приликом уласка у Републику Србију потребно је да свој боравак пријавите најближој управи полиције у року од 24 часа. То може за вас учинити хотел у коме сте смештени, фирма која вас је позвала или лице код кога боравите.

Потребна документа:

-читко испуњен захтев за визу http://www.dkonz.mfa.rs/dkonz/wp-content/uploads/Obrazac-

1.- Aplikacioni-zahtev-2019.pdf -важећи пасош, најмање 90 дана од дана планираног изласка из Србије и 2 узастопне празне странице

- копија пасоша са личним подацима -две фотографије величине3,5х4,5цм -позивно писмо или хотелска резервација на ваше име.

За приватну посету потребно је позивно писмо од рођака или пријатеља оверено код нотара. http://www.dkonz.mfa.rs/dkonz/wp-content/uploads/pozivno_pismo_fiz_lice.pdf

Ако се подноси захтев за пословну визу прилаже се званичан позив од фирме из Србије http://www.dkonz.mfa.rs/dkonz/wp-content/uploads/Pozivno_pismo_pravnog_lica.pdf

-извод из банке као доказ о поседовању финансијских средстава за боравак у Србији

-повратна авио карта

- путно осигурање

Виза тип Ц ( за краћи боравак)

Непрекидан боравак странца у Републици Србији не може бити дужи од 90 дана у временском периоду од 6 месеци, рачунајући од дана првог уласка. Виза Ц се издаје за туристичка, пословна и друга путовања у Републику Србију и може се издати за један или више улазака.

Виза тип Д ( виза за привремени боравак –дуже од 90 дана)

Виза Д је дозвола за улазак у Републику Србију и представља основ за регулисање боравка у Републици Србији, било привременог или сталног. У зависности од сврхе вашег боравка у Србији, потребно је да поред докумената неопходних за визу Ц, додатно доставите следећа документа:

Школовање, студирање, међународна размена студената и ученика, стручна пракса, специјализација мастер и докторске студије, научно-истраживачки рад: -доказ о претходно завршеном образовању тј. Дипломе основне, средње и основних академских студија у зависности који степен школовања се уписује у Републици Србији -потврда о упису у акредитовану основу, средњу или високошколску установу и извод о регистрацији правног лица у Републици Србији, или потврду о организацији стручне праксе или специјализације или уговор закључен са научно-истраживачком организацијом, извод о регистрацији научно-истраживачке делатности

Запошљавање: - извод о регистрацији правног лица, привредног друштва, спортског клуба или савеза или предузетника у Републици Србији -уговор о раду, уговор о делу, уговор о пословно-техничкој сарадњи, спортском ангажовању или други документ који доказује радног ангажовање страног држављана у Републици Србији

Спајање породице (супружник је држављанин Републике Србије): -извод из матичне књиге венчаних издат у последњих 6 месеци на српском језику или преведен на српски језик. У случају ванбрачне заједнице: уверење о слободном брачном статусу, изјаве ванбрачних партнера и оверене изјаве два сведока о заједници партнера, доказ о заједничкој адреси становања, ако имате заједничко дете-извод из матичне књиге рођених за дете.

Обављање версkе службе: -извод о регистрацији цркве или верске заједнице у Републици Србији -уговор о раду или писмо цркве/верске заједнице којим се навод да је страни држављанин ангажован као свештеник или верски службеник

Лечење или медицинска нега: -извод о регистрацији здравствене установе, односно установе социјалне заштите у Републици Србији -позивно писмо, потврда или допис здравствене установе у Републици Србији, којим се наводи место и потребан период лечења, рехабилитације. -потврда лекара или здравствене установе земље порекла лица о потреби вршења лечења у другој држави са мерама лечења у земљи порекла

Власништво над непокретностима у Републици Србији: -извод из листа непокретности (власнички лист) -оверен купопродајни уговор, уговор о поклону, односно оставинско решење или судска пресуда.


 
 
 
Изложба „Несврстани свет“ увод у обележавање 60 година Покрета несвртаних земаља

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић, заједно са потпредседницом Владе и министарком културe и информисања Majом Гojкoвић и директорком Музеја афричке уметности Маријом Алексић, отворио је изложбу „Несврстани свет“ и том приликом најавио низ манифестација које ће Србија организовати у склопу обележавања 60. година од настанка Покрета несврстаних земаља. 

Селаковић је посебно нагласио важност скупа који ће бити организован 11. и 12. октобра у нашем главном граду на којем ће учествовати високи званичници из афричких, азијско-пацифичких и јужноамеричких земаља.  „За Републику Србију је изузетна част што ће имати прилику да наше традиционалне пријатеље угости управо у Београду, имајући у виду историјску симболику наше престонице као својеврсног родног места Покрета, где је одржан и први Самит Покрета несврстаних и на којем су потврђени тек успостављени принципи из Бандунга“, истакао је министар.

Селаковић је напоменуо и историјску улогу Покрета, указујући да је дуги низ година представљао „алтернативни глас“ великог броја земаља у периоду међублоковских подела, доприносио очувању мира и смиривању тензија, као и одбрани универзалних принципа садржаних у Повељи Уједињених нација. Додао је да су основне идеје Покрета - мир, солидарност, равноправност, поштовање суверенитета земаља, равномерни економски и социјални развој и данас више него актуелне. Према његовим речима, несврстани су се заправо борили да буду своји и да се понашају у складу са жељом својих слободољубивих народа. Министар се осврнуо на недавну посету афричком континенту рекавши да је у сусретима са званичницима више афричких земаља имао прилику да се увери у искрено и традиционално пријатељство које те земље гаје према Србији, као што је то био случај и са некадашњом Југославијом. 

Шеф српске дипломатије истакао је да ће наша земља наставити да јача дипломатско присуство и у Африци и у свуда где живе наши несврстани пријатељи. „Поносан сам на наше историјске везе, не само са афричким, већ и са другим чланицама Покрета, са којима желимо да продубљујемо везе и сарадњу и градимо неке нове мостове“, поручио је министар. Селаковић је своје излагање завршио указавши на значај Музеја афричке уметности, јединог антиколонијалног музеј у Европи, који је симбoл приjaтeљских oднoсa нeсврстaних зeмaљa Aфрикe и нeсврстaнe Jугoслaвиje.


Селаковић уручио вакцине - донацију Србије Либану

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић уручио је данас у Бејруту 20.000 доза Спутњик вакцина против вируса корона - први део помоћи од 40.000 вакцина које је Србија донирала Либану.

Донацију је примила заменица премијера, министарка одбране и вршилац дужности министра спољних послова Либана Зејна Акар, која је изразила захвалност на донацији, и упознала шефа српске дипломатије са епидемиолошком ситуацијом у тој блискоисточној земљи.

Министри су разговарали и о економској ситуацији у Либану и ургентним потребама за енергентима.

Министар Селаковић је пренео спремност Србије да и на друге начине помогне пријатељском Либану у суочавању са актуелним изазовима.

Селаковић је либанској колегиници захвалио на принципијелној и активној подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Министар је шефици либанске дипломатије овом приликом лично уручио позивно писмо за учешће на обележавању 60. годишњице Покрета несврстаних у Београду.

 


Министар Селаковић у посети српским мировњацима у Либану

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић посетио је данас српске војнике који су у Либану ангажовани у оквиру мировне мисије УНИФИЛ, и при том се сусрео са њеним шефом, италијанским генералом Стефаном дел Колом, као и са командантом Сектора Исток, у оквиру којег су и српски војници, шпанским генералом Хавијером Муром Лалагуном.

Министар Селаковић провео је неко време у разговору са нашим плавим шлемовима и њиховим командантом потпуковником Хајрудином Шаботићем, истакавши да народ Либана са захвалношћу гледа на присуство српских мировњака на југу те земље.

Припадници Војске Србије ангажовани у Либану у оквиру мисије УН, како је рекао, веома доприносе међународном угледу Србије, и јесу на понос својој земљи.

Министар је позвао српске војнике да наставе да на најбољи начин представљају своју земљу, часно обављајући војнички позив.

Министар Селаковић се у разговору са највишим официрима УНИФИЛА-а детаљно информисао о безбедносним изазовима на југу Либана, и указао да је Србија спремна да помогне Либану у суочавању са тренутним изазовима, не само ангажовањем мировњака, већ и донацијама хране, вакцина и саветима за превазилажење тешке економске ситуације.

Шеф српске дипломатије допутовао је јуче у дводневну посету Либану и уручио први контингент од укупно 40.000 антиковид вакцина које је Србија донирала, и најавио скору помоћ у храни за социјално најугроженије либанске грађане.

 

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова